Novi zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list.št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje funkcionalnosti, ki zahtevajo več kot en sam obisk strežnika, saj je za uspešno vzpostavitev seje nujno identificirati oz.ločiti posamezne uporabnike storitev. Poleg tega je interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa je bolj učinkovito in prijazno. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov, omogočajo zgolj analizo skupnih informacij, ki podjetju omogoča izboljšati vsebino spletne strani. Vsak uporabnik pa se sam odloči, ali bo dovolil shranjevanje piškotkov na svoji napravi.

Kaj so piškotki?

Piškotki (angl. cookies) so preproste tekstovne datoteke, ki jih nekatere spletne strani preko brskalnika shranijo na vaš računalnik in shranjujejo nekatere neosebne podatke. Ob ponovnem obisku vas tako lahko spletna stran ponovno prepozna.

Piškotki na straneh www.tiring.si

Spletna stran www.tiring.si uporablja naslednje piškotke.

Ime Trajanje Opis
_utma
_utmb
_utmc
_utmt
_utmv
_utmz
2 leti
1 minuta
24 ur
Te piškotke postavlja Google Analytics (Google Inc.) za beleženje obiska strani (podrobnosti). Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Prepoznavanje IP naslova je onemogočeno.
Politika zasebnosti – Odjava.
uncodeAI.css
uncodeAI.images
uncodeAI.screen
Do konca seje
(zaprtja brskalnika)
Ti piškotki vsebujejo sprotne informacije o prikazu in ločljivosti zaslona in se uporabljajo pri osveževanju strani, da bi izračunali širino prilagodljivih slik. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov.
uncode_privacy[privacy_bar]
uncode_privacy[consent_types]
1 leto
1 leto
Prvi piškotek vsebuje podatek o vaši odločitvi glede sprejemanja piškotkov in skrbi, da se v času trajanja obvestilo o piškotkih ne prikaže več. Drugi piškotek vodi evidenco o vaših nastavitvah zasebnosti. Noben ne vsebuje osebnih podatkov.

Ker spoštujemo vašo pravico do zasebnosti, se lahko odločite, katerim vrstam storitev boste dovolili zbiranje podatkov. Preklic dovoljenja lahko vpliva na vašo uporabniško izkušnjo.

Nastavitve zasebnosti

Morebitne težave ali vprašanja nam prosimo sporočite na tiring@tiring.si.

Nastavitve piškotkov v brskalniku

Brskalniki privzeto dopuščajo piškotke. Če želite piškotke izbrisati ali spremeniti nastavitve brskalnika glede tega, sledite naslednjim navodilom za posamezne najpogostejše brskalnike.

Ko boste v brskalniku nastavili, katere piškotke želite sprejeti in katere zavrniti, bo spletna stran to dosledno upoštevala. Obstoječe piškotke lahko izbrišete s pomočjo brskalnika.